جراحی پلک

بخش عمده تغییرات بلفاروپلاستی عبارت است از

    – ایجاد چروک های ظریف در اطراف پلک ها 

    – کش آمدن و شل شدن پوست پلک ها که گاهی منجر به آویزان شدن پوست از لبه پلک می گردد.

    – تجمع چربی اضافه در زیر پوست پلک ها

    – شل شدن عضلات پلک ها

    – ایجاد افتادگی پلک یا ابرو

بهترین کاندیداهای جراحی زیبایی پلک کسانی هستند که حداقل ۳۵ سال سن داشته باشند و افتادگی پلک یا پف زیر چشم (در اثر تجمع چربی اضافه) باعث تغییرات ناخوشایند در چهره شان شده باشد. برای انجام جراحی لازم است که فرد بطور کلی سالم باشد و بیماری خاصی نداشته باشد. با توجه به روند رو به رشد جراحی های زیبایی، برای آنکه بیمار به نتایج دلخواه دست یابد بسیار مهم است که انتظارات واقع بینانه و معقولی از عمل جراحی و نتایج آن داشته باشد.

بطور کلی جراحی زیبایی پلک سه نوع جراحی اصلی را شامل می شود که هریک مزایا و کاربردهای خاص خود را دارد.

جراحی پلک فوقانی:

درجراحی پلک فوقانی پوست اضافه روی پلک فوقانی و کیسه های چربی (که به صورت پف کرد گی بالای پلک تظاهر می کند) برداشته می شود. به علاوه در صورتیکه افتادگی پلک نیز وجود داشته باشد می توان آن را در حین عمل اصلاح کرد. جراحی پلک فوقانی باعث بهبود شکل و موقعیت پلک فوقانی می شود. به علاوه در صورتیکه وجود پوست اضافه یا افتادگی پلک باعث محدودیت دید جانبی شده باشد این مشکل را برطرف می کند و در مجموع ظاهری جوانتر و هوشیارتر به فرد می بخشد. گاهی عمل جراحی بالا کشیدن ابرو نیز همراه با جراحی پلک فوقانی انجام می شود.

جراحی پلک تحتانی:

جراحی پلک تحتانی بیشتر به منظور برداشتن کیسه های چربی زیر پلک تحتانی که حالت پف کرد گی چشم را ایجاد می کنند انجام می گیرد. معمولاً بخشی از پوست پلک تحتانی نیز برداشته می شود. این تغییرات در مجموع باعث ایجاد ظاهری جوانتر در فرد می شود.

جراحی از طریق ملتحمه:

(Transconjunctival Blepharoplasty)  این روش بیشتر در افراد جوان به کار می رود که پوستشان هنوز خاصیت ارتجاعی خود را از دست نداده است و قوام نسبتاً سفتی دارد. در این روش بدون آنکه پوست دستکاری شود از طریق برشی در پشت پلک تحتانی (در سمت ملتحمه) کیسه های چربی زیر پلک برداشته می شود. مزیت این روش آن است که نیازی به ایجاد برش بر روی پوست ندارد.

دوران بهبود و مراقبت پس از جراحی پلک

بیمار معمولاً پس از جراحی پلک بالا و پایین احساس می‌کند پلک‌ها سفت شده‌اند و ممکن است احساس درد داشته باشد که البته به راحتی با مصرف مسکن‌ها تسکین می‌یابد. تا چند روز پس از جراحی باید روی محل برش‌ها پماد مالیده شود تا نرم بماند. قرار دادن کمپرس سرد بر روی چشم نیز ورم را کاهش می‌دهد. استفاده از قطره‌ چشم نیز مانع خشک شدن چشم می‌شود.

بیماران در هفته نخست پس از عمل باید از انجام فعالیت‌هایی مانند مطالعه، تماشای برنامه‌های تلویزیون، استفاده از لنز و کار با رایانه که باعث خشک شدن چشم می‌شود، خودداری کنند. ورم و کبودی را می‌توان با بالا نگه داشتن سر در چند روز پس از عمل به حداقل رساند. پزشک بخیه‌ها را 2 تا 7 روز پس از جراحی پلک می‌کشد. بیماران معمولاً ده روز پس از جراحی می‌توانند فعالیت‌های طبیعی خود را از سربگیرند.

به بیماران توصیه می‌شود تا یکی دو هفته پس از جراحی برای محافظت از چشم‌ها در برابر تحریک ناشی از باد و نور خورشید عینک‌های تیره به چشم بزنند. چشم‌های برخی بیماران در چند هفته نخست دوران بهبود به سرعت خسته می‌شود، به همین دلیل به بیماران پیشنهاد می‌شود هر از گاه استراحت و خواب کوتاه مدتی داشته باشند.انجام هر گونه فعالیت افزایش دهنده جریان خون در چشم‌ها طی 3 تا 4 هفته نخست پس از جراحی ممنوع است.